Destinations Magazine

Vilken Matkasse Är Bäst?

By Honeymoonblogger

Har du någonsin testat en färdigpackad matkasse? Om inte, så skulle jag rekommendera dig att faktiskt göra det! Själv har jag testat tre olika matkassar och det har bjudit på nya smakupplevelser och nya maträtter varje gång. Här tänkte jag berätta lite om matkassarna jag har testat.

Vill du ha hjälp att välja en matkasse så skulle jag rekommendera dig att besöka Matkasse.co - Där kan du hitta väldigt mycket information om Sveriges ledande matkasseföretag. Dem jämför även företagen och sist jag besökte dem så fanns där mer än 30 olika matkassar att välja mellan!

Nu över till matkassarna jag har testat...

Det första matkasseföretag som jag valde att prova var Linas Matkasse och där valde jag att testa matkassen Originalkassen, den kosta 499 kr eftersom jag var ny kund. Som återkommande kund kostar den egentligen 799 kr. Detta kanske någon tycker är dyrt, men jag vet sedan tidigare att min familj lägger ungefär 500 - 600 kr på mat varje vecka. Så att betala ytterligare 200 kr tycker jag är helt OK med tanke på att jag slipper planera vad vi ska äta under en hel vecka och dessutom behöver jag inte lägga en massa på att åka till och från i matbutiken. Tror även att om man skulle räkna på hur mycket allt kostar (bensin, slitage på bilen, etc) så tror jag det kostar runt 800 kr.

Linas Matkasse - Originalkassen

"Originalkassen är för er som tycker om klassiska rätter, ni är häller inte rädda för råvaror och smaker som ni inte har testat tidigare. Med Originalkassen får ni kombinationen av typiska barnfavoriter och inspirerande recept, som gör det roligt att laga mat. Detta gör att Originalkassen passar både stora och små."


Efter att ha testat Linas Matkasse så valde jag att testa ett annat matkasseföretag vid namn Middagsfrid och där valde jag att testa deras Barnkasse. Återigen som ny kund hade jag möjlighet att testa den första matkassen för 499 kr (Ord.pris 765 kr)

Middagsfrid - Barnkassen

"Med Barnkassen får du extra snabblagad och barnvänlig matkasse. Med fokus på färska, ekologiska och tillsatsfria råvaror av hög kvalitet får du hjälp att laga goda, roliga och mer snabblagade middagar som barnen tycker om."

Den sista matkassen som jag valde att testa var Familjekassen från Bra Mat Hemma.

Dem erbjuder något som jag och nog många andra tycker är bra och det är att dem erbjuder dig som kund möjlighet att välja antalet portioner du vill ha. Till exempel så har man möjlighet att få Familjekassen med antingen 4 eller 6 portioner mat, vilket är väldigt bra om man är en stor familj. När jag sökte efter matkassar så upptäckte jag att det är inte många matkasseföretag som erbjuder möjlighet att välja antalet portioner och det tror jag hindrar en del familjer från att testa idén med färdigpackade matkassar. Här är lite information om Familjekassen från Bra Mat Hemma...

Bra Mat Hemma - Familjekassen

"Familjekassen förenklar livet med inspirerande recept och snabbare väg till dukat bord. Maträtterna är speciellt anpassade för dig med barn - du ska kunna laga mat från grunden som barnen tycker om. Kassen innehåller 5 middagar. De flesta matvarorna finns med men vi bifogar även en lista med några kompletterande basråvaror som du behöver ha hemma."

Back to Featured Articles on Logo Paperblog