Gadgets Magazine

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Posted on the 26 August 2014 by Hpmurah2u @hpmurah2u
iPhone 5S gajet impian Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini hpmurah2u menerbitkan entri dalam bahasa melayu demi untuk join contest bertajuk iPhone 5s gajet impian setiap blogger oleh Denaihati. Pagi-pagi bila saya check akaun FB. Tengok kat wall..Nasib baik saya friend dengan Denaihati Ilhamku.Siap tulis kat wall dia "Tiga iPhone 5s untuk dimiliki". Peh..memang nak join la kali ni. Siapa yang tak nak menang iPhone 5S.

Nak cerita pasal iPhone 5s ni memang tepatlah pilihan saudara dan saudari yang datang membaca kat sini. Almaklumlah saya ni blogger gajet. Demi untuk memudahkan anda semua yang  join contest dari Denaihati. Marilah sama-sama kita perhatikan spec lengkap iPhone 5s ni. 


GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - all models

CDMA 800 / 1700 / 1900 / 2100 - A1533 (CDMA), A1453

3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 - A1533 (GSM), A1453

CDMA2000 1xEV-DO - A1533 (CDMA), A1453
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 - A1457, A1530

4G NetworkLTE- all models

SIMNano-SIM

Announced2013, September

StatusAvailable. Released 2013, September

BODYDimensions123.8 x 58.6 x 7.6 mm (4.87 x 2.31 x 0.30 in)

Weight112 g (3.95 oz)

- 500 dpi pixel density fingerprint sensor (Touch ID)

DISPLAYTypeLED-backlit IPS LCD, capacitive touchscreen, 16M color

Size640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density)

MultitouchYes

ProtectionCorning Gorilla Glass, oleophobic coating

SOUNDAlert typesVibration, proprietary ringtones

LoudspeakerYes

3.5mm jackYes

MEMORYCard slotNo

Internal16/32/64 GB, 1 GB RAM DDR3

DATAGPRSYes

EDGEYes

SpeedDC-HSDPA, 42 Mbps; HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, LTE, 100 Mbps; EV-DO Rev. A, up to 3.1 Mbps

WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot

Bluetoothv4.0, A2DP

USBv2.0

CAMERAPrimary8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, dual-LED (dual tone) flash, 

Features1/3'' sensor size, 1.5 µm pixel size, simultaneous HDvideo and image recording, touch focus, geo-tagging, face detection, HDR panorama, HDR photo

[email protected], [email protected]

Secondary1.2 MP, [email protected], face detection, FaceTime over Wi-Fi or Cellular

FEATURESOSiOS 7, upgradable to iOS 7.1.2, planned upgrade to iOS 8

ChipsetApple A7

CPUDual-core 1.3 GHz Cyclone (ARM v8-based)

GPUPowerVR G6430 (quad-core graphics)

SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass

MessagingiMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email

BrowserHTML (Safari)

RadioNo

GPSYes, with A-GPS, GLONASS

JavaNo

ColorsSpace Gray, White/Silver, Gold

- Active noise cancellation with dedicated mic
- AirDrop file sharing
- Siri natural language commands and dictation
- iCloud cloud service
- iCloud Keychain
- Twitter and Facebook integration
- TV-out
- Maps
- iBooks PDF reader
- Audio/video player/editor
- Organizer
- Document viewer/editor ((Word, Excel, PowerPoint)
- Photo viewer/editor
- Voice memo/dial/command
- Predictive text input

BATTERYNon-removable Li-Po 1560 mAh battery (5.92 Wh)

Stand-byUp to 250 h (2G) / Up to 250 h (3G)

Talk timeUp to 10 h (2G) / Up to 10 h (3G)

Music playUp to 40 h

MISCSAR US1.12 W/kg (head)     1.18 W/kg (body)    

SAR EU1.00 W/kg (head)     0.80 W/kg (body)    

Price group


Dah renung dalam-dalam setiap spec iPhone 5s ni? Memang impian setiap blogger kan??Apa lagi joinlah contest ni!
Klik Disini untuk join contest. Semua cara-cara dan syarat untuk sertai contest ini ada di link tersebut. Untuk makluman terdapat 22 penaja utama untuk contest iPhone 5s gajet impian setiap blogger ni. Semua penaja-penaja ni mesti hebat belaka..Syabas to them! 1. http://ejamothman.com/
2. http://www.eridy.com/
3. http://www.hilalazmi.com/
4. http://eizil.com/
5. http://alansarhealth.com/
6. http://www.syuhada1981.com/
7. http://www.diarymama.com/
8. http://pendekarberkuda.org
9. http://www.saji.my
10. http://abangensem.com
11. http://www.enveeus.com
12. http://www.pakarniaga.com/
13. http://anarm.net
14. http://www.daddydee.net
15. http://www.sunshinekelly.com
16. http://sweetkurma.com
17. http://awn.my
18. http://mawarmerah2008.com
19. http://www.blogieta.com/
20. http://www.broframestone.com
21. http://akmaomar.com
22. http://khairilmazri.com
Ala...tak cukup tengok spec tadi..meh tengok video iPhone 5s ni plak
Ha..dah tengok habis video tu apa lagi...pasang impian untuk memiliki salah satu dari tiga iPhone 5s yang ditawarkan dalam contest tersebut. Anda semua tak nak ke bila anda memiliki iPhone 5s di tangan. Pasti ada orang jeling-jeling sambil hati mereka berkata"peh dia ada iPhone 5s la" Even saya sebagai owner blog ni pun tak pernah ada iPhone version apa pun..sedih kan..hihihi. Saya hanya dapat memiliki handphone Samsung je..ori dan clone.May be lepas buat entri ni ada rezeki memenangi iPhone 5s dari denaihati...Thanks in advance denaihati...hehe.
Paling penting sekali bila dah ada iPhone 5s atau yang bakal memiliki atau memenangi contest ini, pastikan anda bersyukur dengan nikmat yang kita dapat. Jangan salah guna gajet yang anda miliki. Gunakanlah untuk kebaikan dan kegunaan harian kita. Makin tinggi teknologi yang datang, makin tinggi pengaruh dan manfaat yang kita dapat.
Akhir sekali...saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Denaihati kerana menerbitkan contest ni. Kalau anda nak tau..banyak sangat ilmu yang kita boleh pelajari dari blog denaihati. Tagline"hidupkan untuk memberi"  memang power dan memang membuat anda nak baca isi blog denaihati setiap hari.
Jadi, bagi yang dah ada gajet iPhone 5s atau tidak..jangan berlengah-lengah lagi..join la..tata..
Salam ikhlas dari hpmurah2u.com

Back to Featured Articles on Logo Paperblog

Paperblog Hot Topics