Home Magazine

It Looks Like a Playland but This Home Works Hard

By Dwell @dwell
20160229 dgd highhouse 2036 683x1024

The Scyon Axon cladding of this gabled Melbourne addition gleams at midday. Designer Dan Gayfer punctuated the facade with sliding glass doors and a row of windows to fill the narrow home with sunlight. 

Project  High House Designer  Dan Gayfer Design

Many young parents must choose, agonizingly, between the convenience of the city or the spaciousness of the country. In Fitzroy North, an inner suburb of Melbourne, designer Dan Gayfer took on the seemingly impossible task of delivering both for a couple with two toddlers and a dog. The location, a traditional terrace house on a narrow lot, posed serious physical limitations. But by carefully apportioning each square foot and prioritizing access to daylight, Gayfer realized an addition as vivacious as his clients. 

  • Log in or register to post comments

You Might Also Like :

Back to Featured Articles on Logo Paperblog

These articles might interest you :

Magazines