Home Magazine

An Old Row House in Montreal Gets a Colorful Modern Upgrade

By Dwell @dwell
Montreal renovated row house entryway and stairs

Light from a new skylight pours into the home's entryway and living room. Steel columns and beams were added for structural reinforcement, and the couple left all beams, old and new, exposed. 

Architect  MARK+VIVI

Mark Fekete and Viviana de Loera, co-founders of interdisciplinary design firm MARK + VIVI, happily took on the challenge of building their dream home in a transitioning Montreal neighborhood. Working with a relatively small footprint that gave them just 1,100 total square feet of finished living space, the couple used simple and minimal materials to embrace and celebrate the original character of the 1880 home. Space was thoughtfully maximized by opening up the ceiling to expose both the original and new beams, removing partition walls to create an open floor plan, and converting the crawlspace beneath the home into usable storage. The result is a bright, quirky, and imaginative blend of old and new.


Back to Featured Articles on Logo Paperblog

Magazines