Home Magazine

A Glass Addition Blends Right in at This London Victorian

By Dwell @dwell
Vegetarian Cottage glass wall extension.

With the deliberate exception of its glass wall, the addition blends in seamlessly with the existing Victorian home. Its bricks were repurposed from the demolition process as were the windows for the upper level’s new bedroom.

In Hackney, East London, Cousins & Cousins Architects transformed a Victorian home, crafting an addition that is both inconspicuous and transformative. The extension, which houses a dining room on its first floor and a bedroom on its second, was built using bricks and windows repurposed from an earlier demolition. The most noticeable update is the addition's lower level, which features two floor-to-ceiling glass walls. Consequently, the dining area flows into the garden and light streams into the reconfigured kitchen-dining area. Thus, the impact of Cousins & Cousins’ addition greatly outstrips its modest footprint.


You Might Also Like :

Back to Featured Articles on Logo Paperblog

These articles might interest you :

Magazines