Home Magazine

With a Bright Plywood Extension, This May Be the Least Stuffy Victorian Ever

By Dwell @dwell
Dublin Victorian Extension exterior facade from the street

The façade of the two-story Victorian home remains unchanged, hiding the extent to which its opposite end has been transformed. NOJI Architects was tasked with remedying the lack of light from the property’s rear garden. 

In Victorian homes, conservatories were originally meant to be sources of light and connection with the outdoors. But what if they didn’t bring in enough light? In Dublin, Ireland, NOJI Architects designed an extension that replaced a Victorian home’s gloomy, old conservatory. Built out of plywood beams arranged in a diagonal grid form and filled with bespoke fittings by OIKOS Furniture, the extension houses an open-plan kitchen and dining area that is bathed in light. The plywood structure, which was partially prefabricated, minimized cost as well as the environmental impact of on-site installation.


You Might Also Like :

Back to Featured Articles on Logo Paperblog

These articles might interest you :

Magazines